Voor wie wat slechter ter been is

Het gebruik van een Handicart

Stichting Handicart is in het leven geroepen om golfers, die lange tijd of permanent slecht ter been zijn of die andere lichamelijke beperkingen hebben, in staat te stellen hun sport te blijven beoefenen. Dit doet de stichting door het faciliteren en financieren van buggies (de Handicarts) speciaal voor die groep golfers.

The Links Valley heeft op dit moment de beschikking over 8 buggies die als Handicart kunnen worden ingezet. Mocht er onverhoopt geen Handicart beschikbaar zijn, dan zal er worden gekeken of een andere buggy ingezet kan worden als Handicart.

Om gebruik te mogen maken van een handicart, moet u beschikken over een geldige Handicart-pas van Stichting Handicart. De handicart dient u bij het reserveren van een ronde op onze golfbaan zelf aan te vragen. U kunt bij aankomst bij onze receptie de sleutel ophalen op vertoon van uw Handicart-pas.

TARIEVEN GEBRUIK HANDICART (9 holes)

 • 1 mindervalide met gebruikerspas   € 7.50
 • 2 mindervaliden met gebruikerspas in 1 cart  € 10
 • 1 mindervalide met gebruikerspas & 1 valide in 1 buggy; voor 9 holes € 18 en voor 18 holes € 25

GEDRAGS- EN RIJREGELS

Algemeen
Handicarts worden alleen uitgegeven aan houders van een geldige gebruikerspas van de Stichting Handicart. De Handicarts zijn of eigendom van de Stichting Handicart of eigendom van de exploitant van de golfbaan. De maximale belasting van de Handicart is 2 personen met golftas. Het is niet toegestaan niet betalende passagiers mee te nemen.

Rij voorzichtig en spaar de baan!

 • Niet te snel optrekken, niet racen, niet abrupt remmen, geen scherpe bochten, schakel alleen bij volledige stilstand in de achteruit of vooruit.
 • Vooral bij nat weer is plotseling optrekken/afremmen en het nemen van snelle, scherpe bochten funest voor de baan. Rijd alleen op paden en fairways en niet op (fore)greens, aprons of de rough.
 • Blijf ruim tot zeer ruim verwijderd van bunkerranden. Volg in ieder geval de aanwijzingen van de club op, toon daarmee uw waardering dat Handicarts ter beschikking worden gesteld en waarborg uw eigen veiligheid!

Voorkom kapotte voorruiten

 • Parkeer verstandig. Veel schade kan worden voorkomen, indien u de Handicart zodanig op de baan plaatst dat afzwaaiende ballen nauwelijks kans hebben de voorruit frontaal te treffen. Dus haaks op de balvlucht van de golfers in uw omgeving.

Bestrijd ‘Zwartrijden’

 • Als iemand zonder betaling meerijdt, schendt de huurder van de Handicart-buggy niet alleen de regels, maar vooral het vertrouwen dat in hem is gesteld. De gebruiker dient er voor te zorgen dat er voor zijn medepassagier is betaald. De Links Valley is gemachtigd om bij overtreding van de regels de gebruikerskaart in te nemen.

Laat na gebruik de handicart–buggy in goede staat achter

 • Steek (indien van toepassing) na gebruik de stekker van de kar weer in het stopcontact. De volgende bestuurder wil ook graag zijn ronde kunnen voltooien.
 • Laat niet als dank voor het gebruik uw rommel (of van een ander) achter in de buggy. Check de kar-buggie na de rit dus even op rommel die er niet in hoort. Doe afvalresten in de vuilnisbak en zet alles op zijn plaats, zodat ook de volgende gebruiker opgeruimd verder kan.
 • Meld storingen direct bij de baanmanager of golfreceptie.